Tarhana, bulgur yapmak için kullanılan kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğday.
Yarılmış ve kırılmış bulgurdan yapılan çorba.
Tarhana yapmak için hazırlanmış kaba un
Mısır kırmasından yapılan çorba
Tavşan yavrusu
Malzemeler;
Tereyağı, 
3 çorba kaşığı, 
Mısır tanesi,
1 su bardağı Tavuk suyu, 
8 su bardağı Süt, 
2 su bardağı Nişasta,
1 çorba kaşığı Yumurta sarısı, 
2 adet Yoğurt, 
2 çorba kaşığı Su, 
1 kase Tuz, 
Yapılışı;
Tereyağı' nı tencerede eritip mısırları ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin. 10-15 dakika ağır ateşte kaynatın. 
Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın. 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder