Translate

17 Mayıs 2009 Pazar

Rus mutfağından yemekler ...

Uha (balık çorbası),
Şi (Lahana çorbası),
Sebze çorbası,
Zatiruha,
Boltuşka,
Borç Çorbası,
Kali,
Akroşka(Soğuk içilen bir çorba),
Svekolnik(Pancar çorbası),
Botvinya(Soğuk balık ve sebze çorbası).
Rassolnik(Etli-balıklı çorba),
Solyanka (balıklı sebze çorbası).
Pelmeni(Mantı) ,
Varevo(Haşlanmış sıvı yemek)
Hlebovo-(Sıvı yemek, çorba)
Soslu bıldırcın, Soğanlı toygar,
Rus mezesi(Fransız vinegr),
Stroganina balığı(Sibirya’da)
Vareniki, Blinçiki, Lapşa, Blinçatie Pirogi,
Kaşa(Lapa), Zapekanka(Fırında kızarmış yemek çeşidi),
Krupenik(Bir çeşit lapa-mama), Ovsianıy kisel(Yulaf lapası),
Golubets(Lahana dolması)


Salatalar;
Vinegret (Bir çeşit Rus salatası),
İlkbahar, Sağlık, Deniz incisi,

Hiç yorum yok: