Translate

4 Nisan 2010 Pazar

İtalyan mutfağına özgü, makarna gibi kimi hamur işlerinin üzerine dökülen bir tür sos...

Bolonez,

Malzemeler; 
1 paket spagetti makarna 
250 gr. dana kıyma,  
1 adet orta boy soğan, 
1-2 diş sarmısak, 
1 yemek kaşığı domates salçası, 
4 adet orta boy domates, tuz, 
karabiber, maydanoz,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
isteğe göre taze fesleğen,                              

Yapılışı;  Soğan,domates ve sarımsağı rendeleyin.Sos tenceresine yada tavaya zeytinyağı koyun. Soğanı biraz tuz ekleyerek pembeleşene kadar kavrun, salça ekleyin ve kavurmaya devam edin.Kıymayı ve sarımsağı katın, sürekli karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Kıymanın rengi değişince domates rendesini ekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika orta ateşte pişirin ve makarnanın üzerine dökerek sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: