Ağzıaçık (Bir hamur yemeği),
Buğday kavurması (Kavurgaç),
Cızdırma, Cücü,
Çullama köfte,
Göce köftesi,
Gölle (Buğday haşlaması),
Haşaşlı Yaprak sarması
İlibada dolması,
Kavut (Şekerli kavurgaç unu), Keşkek,
Mercimekli Bükme , Miyane çorbası,
Nohut çöreği,
Paçık, Patlıcan pilakisi,
Sakala çarpan çorba (mercimek ve hamurla yapılan çorba), Sırtsırta,
Şakşuka, Şepit,
Velense hamuraşı,
Zürbiye (Soğan yemeği),
Tatlılar;
Ağız,
Erişte baklavası,
Fırma baklavası,
Haşhaş helvası, Höşmerim,
İncir dolması,
Kaymaklı lokum, Kedi külümbe, Kurabiye,
Muhallebi,
Palize, Pandispanya,
Saksağan beyni,
Yepinti,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder