Translate

9 Haziran 2010 Çarşamba

Sicilya kökenli bir tür dondurmalı tatlı...

Kasata, Kasatta, 
Yarım silindir veya yarım küre şeklindeki kalıplara değişik dondurmaların kat kat konarak deepfreeze de dondururlması ile hazırlanır. Kalıplar ters çevrilerek çıkarılır. Dilim dilim kesilerek servis edilir.Dondurma kaşığı ve pasta atalı kullanılır.

Bazı kasatta çeşitleri:
Kasattta Napolitan: Vanilya ahududu antep fıstıklı dondurmaların ortasına koyu şeker şurubu meyve şekerlemesi ve çırpılmış yumurta konarak hazırlanır.
Kasatta Sicilya:Napolitan gibi hazırlanır.Fıstıklı dondurma yerine çikolatılı dondurma kullanılır.
Kasatta Kontes:Çilekli ve vanilyalı dondurma ile hazırlanır.Dikdörtgen kalıpta servis edilir.
Kasatta Maria Tesse:Dikdörtgen kalıp çikolatalı dondurma ile sıvanır.İçine krem şanti biskivi kırıntıları kiraz likörükarışımı ile doldurulmak sureti ile hazırlanır.Servis edilirken ananas dilimleri ile garnitürlenir.

Hiç yorum yok: