Sup, (Fr. soupe).
Supangle,
Sofra kremi,
Sofra kremi,
Çikolata ile yapılan bir çeşit tatlı, supangle.
Supangle (Soupe Anglaise),
Supangle (Soupe Anglaise),
Malzemeler:
4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker,
1 paket vanilya,
1 paket bitter çikolata,
1 yumurta,
Antep fıstığı, Hindistan cevizi
Yumurta
ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice
çırpılır. Mikserle olur. Karışım ateş üstüne alınarak karıştırılmaya
devam edilir. Karışımın içine kaynamaya yakın rendelenmiş bitter
çikolata katılarak karıştırmaya devam edilir. Pütürlü ya da sulu bir
kıvamda olmayacak.
Çikolatalar eriyene kadar karıştıralım. Hatta arada hızlı karıştırmak homojen olmasını sağlar.
Karıştırılan
karışımın üstünde göz göz gözenekler oluştuğu zaman tencere ateşten
alınır. Soğumaya bırakılır. Biraz ılıyınca birer kişilik porsiyonlar
olacak şekilde kaselere-kablara alınır. Üzerine dövülmüş antep fıstığı
ve/veya hindistan çevizi ile süslenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder