Translate

14 Şubat 2013 Perşembe

Çikolata ile yapılan bir tür tatlı ...

Sup, (Fr. soupe).
Supangle, 
Sofra kremi,
Çikolata ile yapılan bir çeşit tatlı, supangle.
Supangle (Soupe Anglaise),

Malzemeler:
4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker,
1 paket vanilya,
1 paket bitter çikolata,
1 yumurta,
Antep fıstığı, Hindistan cevizi

Tatlının yapılışı;
Yumurta ve sütün içine kakao, nişasta, un, vanilya ve toz şeker katılarak iyice çırpılır. Mikserle olur. Karışım ateş üstüne alınarak karıştırılmaya devam edilir. Karışımın içine  kaynamaya yakın rendelenmiş bitter çikolata katılarak karıştırmaya devam edilir.  Pütürlü ya da sulu bir kıvamda olmayacak. 

Çikolatalar eriyene kadar karıştıralım. Hatta arada hızlı karıştırmak homojen olmasını sağlar.


Karıştırılan karışımın üstünde göz göz  gözenekler oluştuğu zaman tencere ateşten alınır.  Soğumaya bırakılır. Biraz ılıyınca birer kişilik porsiyonlar olacak şekilde kaselere-kablara alınır. Üzerine dövülmüş antep fıstığı ve/veya hindistan çevizi ile süslenebilir.

Hiç yorum yok: