Bağcılık bilimi ve uygulamasına verilen addır. Bağların bulunduğu iklim ve toprak koşulları, coğrafi bölgeye uygun üzüm çeşidinin seçimi, bağların tesis edilmesi, aşılama, hastalıklara karşı mücadele ile ilgilenen bir bilim dalıdır.
Bağ, üzüm bitkisi yetiştirilen bahçe. Üzüm bitkisine asma denir. Asma, çelikle üretilir.Yapılan araştırmalara göre üzümde A, B, B2 ve C vitaminleri vardır. Üzüm sofralık tüketim olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kurutmalık, şaraplık, şıralık, konservelik ve asma yaprağı olarak da kullanılmaktadır. Asmanın kökleri derinlere gittiği için diğer bitkilere oranla daha az yağış alan yerlerde de yetişebilir.
Şarap ve şarap yapımıyla ilgilenen bilim dalına Enoloji, Önoloji (İng. enology) denir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder