Translate

30 Mayıs 2009 Cumartesi

Bitlis yöresine özgü ceviz büyüklüğünde hamurlar kızartılarak üzerine sarımsaklı yoğurt dökülerek yenen bir yemek...

Ayvanet,

(4 kişilik Ayvanet yemeği)
Hazırlama Süresi : 30 dk / Pişirme Süresi : 20 dk

Gerekli Malzemeler :

5 yumurta
1.5 su bardağı un
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
Yarım çorba kaşığı biber salçası
1 kahve fincanı su , 2 diş sarımsak
Pulbiber, Nane, Tuz

Hazırlanışı :
Yumurtaları derin bir kaba kırıp un ve tuz ilave ederek çırpın. Krep hamuru kıvamında pürüzsüz bir karışım hazırlayın. Geniş bir tavada 3 çorba kaşığı tereyağını eritin. Hazırladığınız krep hamurunu 4'e bölüp tavaya 4 seferde dökerek iki taraflı kızartın. Biber salçasını 1 kahve fincanı su ile ezin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın ve iyice çırpın. Servis tabaklarına birer krep yerleştirip üzerlerine sarımsaklı yoğurdu paylaştırın. Salça sosunu gezdirip pulbiber ve kuru naneyle süsleyin. Sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: