Alaca Çorba, Dövmeli Alaca Çorbası,
Malzemeler;
1 su bardağı dövme ( yarma, aşurelik buğday) ,
1 çay bardağı nohut,
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan ( orta boy ),
Yarım su bardağı zeytinyağı,
1 y.k kırmızı toz biber,
1 y.k kurutulmuş tarhın (nane gibi bir çeşit baharat),
2 adet kuru dolmalık kırmızı biber.
Hazırlanışı;
Geceden nohut ve dövme ıslatılır. Birkaç su yıkadıktan sonra buğday ve nohutu tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve bir kapak örterek, dinlenmeye bırakın. Ertesi gün biraz su ve tuz ilavesi ile ağır ateşte pişirin. Kaynayınca köpükleri alınır. İyice piştikten sonra üzerinetemizlenmiş mercimek, ince halka şeklinde doğranmış soğaneklenir. Mercimekler piştikten sonra yıkadığınız ve küçük parçalar halinde kestiğiniz kurutulmuş dolmalık kırmızı biberleri ekleyin. Çok kısık ateşte pişirin. Küçük bir tavaya 4 çorba kaşığı zeytinyağını alın. Kızdırdıktan sonra yarım çorba kaşığı zeytinyağını ve kırmızı toz biber çorbanın üzerine ilave edilir. Son olarak 2 çorba kaşığı tarhun otunu çorbanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.
Isıtılmış yağın içine Dövmeli alaca çorbası her türlü turşu ile servis yapılır.
(Farsça şurba, Fr. Soupe).
Malzemeler;
1 su bardağı dövme ( yarma, aşurelik buğday) ,
1 çay bardağı nohut,
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan ( orta boy ),
Yarım su bardağı zeytinyağı,
1 y.k kırmızı toz biber,
1 y.k kurutulmuş tarhın (nane gibi bir çeşit baharat),
2 adet kuru dolmalık kırmızı biber.
Hazırlanışı;
Geceden nohut ve dövme ıslatılır. Birkaç su yıkadıktan sonra buğday ve nohutu tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edin ve bir kapak örterek, dinlenmeye bırakın. Ertesi gün biraz su ve tuz ilavesi ile ağır ateşte pişirin. Kaynayınca köpükleri alınır. İyice piştikten sonra üzerine
Isıtılmış yağın içine Dövmeli alaca çorbası her türlü turşu ile servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder