Mumbar, (Farsça Bumbar)
Bumbar,( Fr. Colon),
Bağırsak.
Dolma yapılan ince bağırsak.
Sığır, koyun, keçi vb. hayvanların kalın bağırsağı.
Kalın bağırsağa, kıyma, ciğer, pirinç, soğan doldurarak yapılan bir çeşit yemek.
Keçi, koyun bağırsağına pirinç ya da bulgur doldurularak yapılan bir çeşit yemek.
Koyun ve benzeri gibi hayvanların kalın bağırsağı.
İçine kıyma, pirinç vs. doldurulmuş bağırsakla yapılan bir cins yemek.
Bumbar Dolması;
Bir kapta iki su bardağı pirinç, bir yemek kaşığı nane, bir yemek kaşığı biber salçası, isteğe bağlı miktarda pulbiber, karabiber ve tuzu iyice karıştırarak dolgu malzemesini hazırlayın. Kıyma veya kuşabaşı et istenirse kullanılabilir. Karışım homojen olarak iyice karıştırılır.
Bumbar (koyun ince barsağı) önceden temizlenerek marine edilmelidir. Bumbarı temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişniş ile iyice ovularak 3-5 saat bekletin. Başka bir kap içinde marine edilmiş bumbarları tuzlu suda ters yüz ederek iyice temizleyin ve bumbarların içine hazırladığımız dolgu harcını doldurun. Bumbarların dış yüzeyini tekrar tuzlu suyla yıkayın. Doldurulmuş bumbarlar bekletilir. Başka bir kapta, bir yemek kaşığı tuz ve tereyağına ilave olarak iki yemek kaşığı naneyi ekleyin ve karışıma beş su bardağı su katın. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışım içine bumbar dolmasını yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve bir saat pişirin. Yemeğinizi sıcak servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Yanına dilimlenmiş domates koyun. Acı biber turşusu ile afiyetle yemeğinizi yiyiniz. Ama yemeğin esaslezzetli olan kısmı suyudur.
Bumbar,( Fr. Colon),
Bağırsak.
Dolma yapılan ince bağırsak.
Sığır, koyun, keçi vb. hayvanların kalın bağırsağı.
Kalın bağırsağa, kıyma, ciğer, pirinç, soğan doldurarak yapılan bir çeşit yemek.
Keçi, koyun bağırsağına pirinç ya da bulgur doldurularak yapılan bir çeşit yemek.
Koyun ve benzeri gibi hayvanların kalın bağırsağı.
İçine kıyma, pirinç vs. doldurulmuş bağırsakla yapılan bir cins yemek.
Bumbar Dolması;
Bir kapta iki su bardağı pirinç, bir yemek kaşığı nane, bir yemek kaşığı biber salçası, isteğe bağlı miktarda pulbiber, karabiber ve tuzu iyice karıştırarak dolgu malzemesini hazırlayın. Kıyma veya kuşabaşı et istenirse kullanılabilir. Karışım homojen olarak iyice karıştırılır.
Bumbar (koyun ince barsağı) önceden temizlenerek marine edilmelidir. Bumbarı temizledikten sonra doğranmış soğan ve dövülmüş kişniş ile iyice ovularak 3-5 saat bekletin. Başka bir kap içinde marine edilmiş bumbarları tuzlu suda ters yüz ederek iyice temizleyin ve bumbarların içine hazırladığımız dolgu harcını doldurun. Bumbarların dış yüzeyini tekrar tuzlu suyla yıkayın. Doldurulmuş bumbarlar bekletilir. Başka bir kapta, bir yemek kaşığı tuz ve tereyağına ilave olarak iki yemek kaşığı naneyi ekleyin ve karışıma beş su bardağı su katın. Bu malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu karışım içine bumbar dolmasını yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın ve bir saat pişirin. Yemeğinizi sıcak servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış maydanoz serpin. Yanına dilimlenmiş domates koyun. Acı biber turşusu ile afiyetle yemeğinizi yiyiniz. Ama yemeğin esaslezzetli olan kısmı suyudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder