Isırgan otu, domates, yeşil biber, kuru soğan ile kavrulmuş. Çökelek ve tulum peyniri ile karıştırılarak zeytinyağı dökülürek servis edilir. Isırgan otunun tüylerinde bulunan histamin ve asetilkolin sayesinde yakıcı (temas edince deride kızartı ve yanma) özelliği vardır.
Tire' de Sarmaşık, tilkicek, ebegümeci, iğnelik, şıngıldak, ısırgan, cibez, turp otu, kenger, şevketi bostan, helvacık, ballık, radika, labada, urgancık, tiksincik, kapurcuk, arapsaçı, sinir otu, hindiba, hardal, sirken, it üzümü, gaymecik, pazı, eşek helvası, melengeç, zil can, semizotu, tere, dereotu, gerdeme ve daha niceleri Tirelinin tükettiği otlar arasında yer alır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder