Lahana Guliya,
Lahanalar önce ayıklanıp bol su ile yıkanır. Saplarıyla birlikte büyük parçalara ayrılarak bol tuzlu suda, bir kazanda haşlanır. Pileki ya da bir tepsinin dibi yağlanır ve üzerine bayatlamış mısır ekmek artıkları dökülür. Lahananın haşlama suyuyla mısır ekmekleri ıslatılır. Üzerlerine lahana yaprakları serildikten sonra üzerine kızdırılmış yağ gezdirilip saçayağın üzerinde hafif odun ateşinde pişirilir.
Kara Lahana Çorbası,
Kara Lahana Yığması,
Lahana Dolması,
Lahana Diblesi,
Harhaşi (haşlama) - Dudeyi(karalahana sapı),
Lahana Ezme-Vurma,
Kara Lahana Yığması,
Lahana Dolması,
Lahana Diblesi,
Harhaşi (haşlama) - Dudeyi(karalahana sapı),
Lahana Ezme-Vurma,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder