Translate

8 Mart 2010 Pazartesi

Mynmar'da kabuk ve köklerinden sarı boya elde edilen bir ağaca ve bu boya kullanılarak yapılan kadın makyajına verilen ad...

Tanaka,

Myanmar’ da kadınların çoğu yüzüne Tanaka adı verilen bir tür krem sürüyor. Misvak ağacına benzer bir ağactan elde ediliyor. İki taş arasında öğütülerek elde edilen toz, suyla özenip yüze sürülüyormuş. Tanaka' nın faydaları;
Güneş ışınlarından koruma, Sivilceleri öldürme ve doğal bir güzellik verme olarak özetleniyor Uluslararası kozmetik firmaları Tanaka' yı ürünlerinde kullanıyorlarmış.  

Erkekler, “lonji” dedikleri uzun bir etek giyiyor. Gerektiğinde şalvar, kısa pantalon gibi şekilllerde de kullanılabilen çok amaçlı lonjinin tamamlayıcı aksesuarı parmak arası terlik... Erkeklerin çoğunun, kadınların da bazılarının dişleri ve dudakları kıpkırmızı. “Betel” denilen bir bitkinin taze yaprakları ile tohumlarını sararak ağızlarında çiğniyorlar, bu da kırmızı bir tükürük olarak çıkıyor ki, sokaklarda yer gök kırmızı tükürük dolu. 

Bitki kalsiyum içeriyormuş. Kadınların çoğu yüzlerine “Tanaka” denilen ağacın tozundan yaptıkları bir tür güneş koruyucusu krem sürüyor. Cildin bakımı ve koruması için önemli olmalı. Her yerde çoluk çocuk, beyaz çamura bulaşmış gibi dolaşıyor. Sokaklarda 3-5 telefon konulmuş tezgahlar iletişimin can damarı. Ama uluslararası görüşme yapılamıyor. Belli bir bölgede de yine sokaklarda, masa üzerlerinde deste deste paralar yığılı, bankacılık ve kambiyo yapıyorlarmış.

Hiç yorum yok: