(Akdoğan-Kızılcahamam, külde pişirilen çörek ya da ekmek).
Ankara' ya özgü çörekler;
Altüst böreği, Ay böreği, Bohça böreği, Entekke böreği, Gömme(Beypazarı), Poğaça(Nallıhan), Kaha (Kalecik), Kolböreği, Papaç(Keskin), Pazar böreği, Yalkı(Kozalan-Beypazarı).
Ankara' ya özgü ekmekler;
Ankara' ya özgü ekmekler;
Balamacın(Beypazarı), Bezetleme(Kızılcahamam), Bezdirme, Gizleme(Kızılcahamam), Çepit(Bala), Ebem Ekmeği, Göbü(Kalecik-Çiflik Köyü), Kabalı(Bala), Kartalaç(Haymana-Beypazarı), Kömbe, Kete, Saçkıran(Karahoca K.-Haymana), Şerit(Beypazarı), Şaplak(Haymana), Şebit(Güdül), Şipleme(Polatlı), Yarımca(Beypazarı).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder