Translate

24 Mart 2010 Çarşamba

Ankara yöresine özgü, külde pişirilen çörek ya da ekmek ...

Homman,
(Akdoğan-Kızılcahamam, külde pişirilen çörek ya da ekmek).

Ankara' ya özgü çörekler; 
Altüst böreği, Ay böreği, Bohça böreği, Entekke böreği, Gömme(Beypazarı), Poğaça(Nallıhan), Kaha (Kalecik), Kolböreği, Papaç(Keskin), Pazar böreği, Yalkı(Kozalan-Beypazarı).

Ankara' ya özgü ekmekler;
Balamacın(Beypazarı), Bezetleme(Kızılcahamam),  Bezdirme, Gizleme(Kızılcahamam), Çepit(Bala), Ebem Ekmeği, Göbü(Kalecik-Çiflik Köyü), Kabalı(Bala), Kartalaç(Haymana-Beypazarı), Kömbe, Kete, Saçkıran(Karahoca K.-Haymana), Şerit(Beypazarı), Şaplak(Haymana), Şebit(Güdül), Şipleme(Polatlı), Yarımca(Beypazarı).

Hiç yorum yok: