Translate

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Anadolu'nun birçok yöresinde tirite benzer bir yemeğe verilen ad.

Kalacuş, Kalecoş,

5 kişilik yemek için gerekli malzemeler;
3 adet tandır ekmeği (yufka ekmeği), 200 gr. tereyağı (13 çorba kş.), 200 gr. soğan (ince kıyılmış), (2 orta boy), 200 gr. kavurma, tuz, 100 gr. kurut (keş ya da çökelek), 1 çay kş, kuru reyhan, 1 çay kş. kırmızı pulbiber.

Yapılışı:
l.Tandır ekmeğini iri parçalara ayırıp sahana koyun. Tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca soğanları içinde, pembeleşinceye kadar kavurun, Kavrulmuş soğanlara kavurmayı katıp karıştırın, tuzunu ayarlayın.
2.Kurutu biraz ılık su ile ezerek topaklarını dağıtın. Tavadaki malzemeye ekleyip bir taşım kaynatın ve tavayı ateşten alın.
3.Hazırladığınız bu malzemeyi sahandaki ekmeklerin üzerine boşaltın. Üzerine reyhan ve pulbiber serperek servis yapın.

Hiç yorum yok: