Translate

28 Temmuz 2009 Salı

Çerkez mutfağına özgü, bir tür patetesli gözleme...


Velibah,(Çerkez Böreği)
Çerkes gözlemesi.

Malzemeler:
1kg.Un
Yarım paket yaşmaya
Tuz(ben 1tatlı kaşığı kadar kullandım)
1Tatlı kaşığı şeker
Ilık su

İç malzemesi:
7-8 Adet haşlanmış patates
1Yemek kaşığı tereyağı
Tuz,
İsteğe göre karabiber,pul biber
Ayrıca üzerine sürmek için tereyağı

Yapılışı:
Geniş bir yoğurma kabında maya ve şeker ılık suyla eritilip tuz,un eklenerek azar azar su ilavesiyle yoğrularak yumuşak bir hamur elde edilir ve üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır..
İçini hazırlamak için haşlanıp kabukları soyulmuş patatesler iyice ezilir ve bir yemek kaşığı tereyağı,tuz ve baharatlarda eklenip karıştırılarak avuçiçi büyüklüğünde toplar hazırlanır..
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılıp elle bastırılıp ortalarına hazırladığımız patates toplarından konulur, büzerek beze kapatılıp hafif unlanmış tezgahta merdane yardımıyla açılır ve saçda kızartıldıktan sonra üzerleri tereyağıyla yağlanıp üst üste dizilir istenilen şekilde servis yapılır..
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: