Translate

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Ayvalık yöresine özgü bir kabaklı bir börek cinsi...

Koloçitha, Koliçita (Kabak Böreği),

Un tezgaha dökülerek ortası açılır. Yumurta, su, tuz ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur hazırlanır. üzeri nemli bezle örtülerek yarım saat dinlendirilir. (hamur yerine 3 adet yufka da kullanılır.) Kabaklar soyulup temizlenir ve boyuna incecik dilimlenerek una bulanır. Zeytinyağı tuz ve karabiber karıştırılarak bir sos hazırlanır. Kelle(sepet) peyniri rendelenir, Hamur merdane ile açılarak yağlanmış borcama ya da fırın tepsisine yayılır, veya yufka üzerine rende peynir ve sostan gezdirilir.Unlanmış kabaktan bir sıra dizilir. Üzerine yine peynir ve sos gezdirilir. Bu kez kabaklar çapraz şekilde dizilir. Bu işlem üç sıra kabak için tekrarlanır.En üste rende peynir ve sos gezdirirlerek hamur kapatılır. Fırında nar gibi kızarana dek pişirilir.

Hiç yorum yok: