Translate

7 Ocak 2010 Perşembe

Pirinçten yapılan bir sebze yemeği...

Dible,(Fasulyeli Pilav)

Malzemeler;
1 kg fasulye
1 su bardağı pirinç
3 adet orta büyüklükte soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
1 adet küçük domates
1 çorba kaşığı tereyağ, pul biber, karabiber.

Hazırlanışı;
Taze fasulye küçük küçük(yarım santimetre kalınlıkta) doğranır. Soğan soyulur, yıkanır, yarım daire şeklinde ince ince piyazlık doğranır. Yıkanmış olan fasulyelerin yarısı, yayvan bir tencerenin içine konur. Fasulyelerin üstüne yıkamış olduğumuz pirinç, doğranmış soğan, rendelenmiş domates, bir miktar tuz, pul biber konur. Üstüne geriye kalan fasulyeler eklenir. Yarım çay bardağı su ve tereyağ ilave edilir. Kısık ateşte kendi buharında pişmeye bırakılır. Pişme süresince (45-50 dakika) ara sıra karıştırılır. Pirince tavada zeytinyağ iyice
yakılır, üstüne dökülür. Pilav gibi demlenmeye bırakılır.

Hiç yorum yok: