Translate

23 Ocak 2010 Cumartesi

Kaburga dolması...

Sura,

Malzemeler; 
İç pilav malzemeleri :
1 su bardağı
pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı rendelenmiş-çekilmiş
badem
1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
1 su bardağı su
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
1 yemek kaşığı karareyhan, (reyhan veya fesleğen
)
½ çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
 

Kaburga malzemeleri:
1,5 kg kaburga eti (kuzu kaburga, ön kol
)
½ yemek kaşığı
biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
3 su bardağı su

Hazırlanışı;
İç pilavın hazırlanışı:
Pirinç ile
bademi tereyağında kavurun. Kavrulmuş pirinç-badem karışımının yarısını bir kenara ayırın. Diğer yarısına suyu ilave ederek haşlayın. Haşlanan pilavı soğutun ve üzerine pulbiber, karabiber, maydanoz, kara reyhan ve kenara ayırdığınız pirinç-badem karışımını ekleyin, iyice karıştırın.
 

Kaburganın hazırlanışı:
Kaburganın içine pilavı doldurup iğne iplikle dikin. Bir tencerenin içine kaburgayı koyarak yaklaşık 110-120 dakika haşlayıp sudan çıkarın. Daha sonra orta ısıdaki fırınla 25-30 dakika kadar pişirin.


Diğer bir pişirme şekli ise  Kaburga dolmasını büyük bir metal süzgece yerleştirin ve uygun bir kapakla kapatın. Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirin (suyun süzgece değmemesine dikkat edin.) Buharda 3 saat pişirin.Biber salçasına karabiber ve çok az su ekleyip karıştırın. Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salçayı üzerine sürün. 190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Sıcak servis yapınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: