Kilis mutfağına özgü mercimekli bulgur pilavıdır.
Malzemeler;
1 su bardağı pilavlık bulgur, yarım su bardağı yeşil mercimek (daha önceden pişirilmiş yani haşlanmış olacak).
1 adet kuru soğan, 1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, kırmızı pul biber, Kişniş, et suyu veya normal su.
Soğanı soyduktan sonra yemeklik doğrayın.Ve yağı tencerede erittikten sonra soteleyin. Daha sonra haşlanmış mercimeği ve bulguru ekleyin ve kavurmaya devam edin. Kavrulunca üzerine et suyu veya normal su ekleyin.Tuzunu ve kırmızı biberini atın. Kaynayınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. Tabii ki müceddere cacıksız olmaz, ikisi müthiş uyumlu tat olmaktadır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder