Translate

14 Mart 2010 Pazar

Denizli yöresine özgü, kuru fasulye ve bulgurla yapılan bir yemek...

Alaçora, (Aliçora).

Haşlanmış kuru fasulyenin üzerine tereyağı ve bulgur ilave edilir, tuz, biber ve su konulduktan sonra suyu çekilinceye kadar pişirilir.
 
Denizli'de geleneksel yemek türleri ve beslenme alışkanlıkları sürmektedir. Kedi börülcesi çorbası, Mercimek çorbası, Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır, kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir. 

Denizli yemeklerinden seçmeler;
Alaçora, Ayran Ufaklaması (Doğrameç),
Çaput Aşı, 
Darı Ekmeği , Denizli Turşusu, 
Et Çevirmesi,  Et Kapaması ,
Gındıra Çorbası,
Kaçamak, Karın (Mumbar) Dolması , Keşkek, Kuzu Çevirme, Kuru Börülce Çorbası,
Mantı,
Patlıcan Kebap ,Patlıcan Çentme,
Ovmaç Çorbası,
Sıyırma,  Sura,
Tarhana Çorbası , Tirit,
Un Çorbası,
Yoğurtlu Patlıcan Gömmesi,

Hiç yorum yok: