2 kg kara üzüm, 1 su bardaği su eklenerek kaynatılır, süzgeçte ezilir, kabukları bırakılır. Meyva suyunun yarısı ateşe konur, diğer yarısına 1,5 su bardaği mısır unu + 1/2 su bardağı nişasta katılıp iyice yedirilir, kaynayan üzüm suyuna eklenir, kaynamasına yakın tadına bakılır isteğe göre şeker eklenebilir. Küçük kaselere ya da kuplara sıcak sıcak dökelim. Buzdolabında iyice soğuyup, katılaşınca isterseniz bir tabağa ters çevirip,servis yapabilirsiniz. Dilerseniz pepeçuranın içine mevsim meyvelerinden küçük küçük doğrayabilirsiniz.
Sofralarınız için gayet hafif, besleyici ve lezzetli bu tatlıyı,üzüm mevsimi geçmeden yapmayı unutmayın. Afiyetle,sevgiyle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder