Translate

13 Nisan 2010 Salı

Üzüm suyu ve mısır unuyla yapılan bir çeşit pelte...

Pepeçura,

Karadenize özgü kokulu üzümden yapılan mayhoş bir muhallebi, ama aslında muhallebiyle hiç alakası yok.
2 kg kara üzüm, 1 su bardaği su eklenerek kaynatılır, süzgeçte ezilir, kabukları bırakılır. Meyva suyunun yarısı  ateşe konur, diğer yarısına 1,5 su bardaği mısır unu + 1/2 su bardağı nişasta katılıp iyice yedirilir,  kaynayan üzüm suyuna eklenir, kaynamasına yakın tadına bakılır isteğe göre  şeker eklenebilir. Küçük kaselere ya da kuplara sıcak sıcak dökelim. Buzdolabında iyice soğuyup, katılaşınca isterseniz bir tabağa ters çevirip,servis yapabilirsiniz. Dilerseniz pepeçuranın içine mevsim meyvelerinden küçük küçük doğrayabilirsiniz. 


Sofralarınız için gayet hafif, besleyici ve lezzetli bu tatlıyı,üzüm mevsimi geçmeden yapmayı unutmayın. Afiyetle,sevgiyle...

Hiç yorum yok: