Translate

7 Ocak 2010 Perşembe

Kalıba dökülerek dondurulmuş kremayla yapılan pasta...

Parfe,
 
Limonlu Parfe tarifi;
 
Malzemeler;
1 Adet Limon
1 Su Bardağı Toz Şeker
3 Yumurta
2 Paket Kremşanti
1 Bardak Süt

Yapılışı;
Bir kasenin içinde 1 bardak sütle 2 poşet kremşantiyi çırp, buzdolabına koy. Bir başka kasede 3 yumurtanın akını köpük haline gelinceye kadar çırp, buzdolabına koy. Ayrı bir kasede 1 adet limonun kabuğu ve suyunu, 1 yumurta sarısı ve 1 su bardağışekeri çırp, onuda buzdolabına koy. Hepsini 1 gece dinlendir. Daha sonra hepsini bir kasede karıştırıp, altına petibör bisküvi ufalanmış borcama veya şekilli bir kalıba yay. Derindorucuda dondurma hali alana kadar beklet, dilimleyip servis yap.

Hiç yorum yok: