Translate

17 Şubat 2010 Çarşamba

Fotoğraf sanatçısı, grafiker ve ünlü bir yönetmenimiz ...

Şahin Kaygun , 1951-1992,
Fotoğraf sanatçısı, grafiker ve yönetmen.

1951 yılında Adana' da doğdu. Güzel Sanatlar   eğitimini fotoğraf ve grafik dallarında yaptıktan sonra Saizburg Uluslararası Yaz Akademisi' ne katıldı. Yapıtları, Türkiye dışında Avusturya, Batı Almanya, İsviçre, İngiltere, A.B.D. ve Japonya gibi ülkelerde sergilendi ve yayımlandı.  Araştırmacı, atılımcı tavrının yanı sıra, kurallara bağlı kalmayı sevmeyen, bu nedenle alışılmışın dışında çalıþmalar yapan Kaygun, fantastik öğeleri grafik anlatımlarla desteklediği dışavurumcu yapıtlarıyla tanınıyor.

Türkiye’nin ilk polaroid fotoğraf sergisini açan ve bazı yapıtları Uluslararası Polaroid Koleksiyonu’ na da seçilen sanatçı fotoğraf dışında sinema ile de ilgilendi. 1987' de Afife Jale, 1988'de Dolunay adlı filmleri çekti. Ayrıca reklam filmleri yönetti.

Araştırmacı, yenilikçi tavrının yanı sıra kurallara bağlı kalmayı sevmeyen ve bu nedenle alışılmışın dışında çalışmalar yapan Kaygun fantastik öğeleri grafik anlatımlarla desteklediği dışavurumcu yapıtlarıyla tanınıyor. Art Film'in kurucusudur.

Hiç yorum yok: