Translate

15 Mart 2010 Pazartesi

Artvin' in Yusufeli ilçesinde bir kale...


Peterek,
Artvin Osmanlı topraklarına katılınca merkezi Pert-Eğrek (Peterek) kalesi olan Livana Sancağı kurulur. Peterek (Çevreli) Kalesi, Yusufeli'ye bağlı Çevreli köyünün(eski adı: Peterek) arkasında, vadiye hakim tepe üzerindeki anakayaya yerleştirilmiştir. 

Armaşen Kalesi,
Artvin’in Yusufeli ilçesinin Esendal (eski adı: Armaşen) köyündedir.

Ersis Kalesi, 
Yapım tarihi belirlenememiş ve Yusufeli´nin 8km güneyinde Kılıçkaya (Ersis) Köyü´nde bulunmaktadır.

Erkinis Kalesi,   
Yapım tarihi belirlenememiş ve Yusufeli´nin 10km kuzey doğusunda Demirkent (Erkinis) Köyü´nde bulunmaktadır. Harap bir durumdadır.

Nihah (Yokuşlu) Kalesi ,
Yapım tarihi bilinmeyen Nihah Kalesi, Yusufeli´nin 15 km güneybatısında bulunan Yokuşlu (Nihah) Köyü´nde bulunmaktadır.Şu anda harap durumdadır.

Oşnak Kalesi ; Yapım tarihi bilinmeyen Oşnak Kalesi, Yusufeli´nin 12 km güneybatısında Oşnak (Köprügören) Köyü´ndedir. Harap bir durumdadır. 

İşhan Kalesi, 
Kale Yusufeli´nin 11 km doğusunda bulunmaktadır. Dağ Yolu (İşhan) Köyü´nün arkasında bulunan kayalık arazi üzerine yapılmıştır.Şu anda harap durumdadır.      

Öğdem Kalesi, 
Yapım tarihi kesinlik kazanamayan Öğdem Kalesi, Yusufeli´nin 10km kuzeyinde Öğdem Köyü´nde bulunmaktadır. Şu anda harap bir durumdadır.      

Aşbişen Kalesi, 
Yapım tarihi belirlenemeyen ve şu anda Artvin´de bulunan birçok kale gibi harap bir vaziyette bulunan bu kale, Yusufeli´nin 7 km doğusundaki Kınalıçam Köyü´ndedir.

Tekkale Kalesi, 
Artvin’in Yusufeli ilçesinin Tekkale (eski adı: Dörtkilise) köyündedir.

Hiç yorum yok: