Translate

11 Mayıs 2010 Salı

Una su katılarak yapılan bir tür çorba...

Umaç (Batı Trakya),

Malzemeler; 
1 su bardağı un, 4 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı nane, Yarım çorba kaşığı salça, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber.

Bir tencereye su, salça ve tuz ekleyip kaynatın. Diğer tarafta bir tabağa un koyup, hafif su serperek karıştırın ve elinizle parça parça katı bir form verin. Hamurlar nohut büyüklüğünde olana dek bu işleme devam edin. Hamur parçacıklarını, kaynamakta olan suya yavaş yavaş üave edin. Nane ekleyerek birkaç taşım kaynatın ve ocaktan alın. Tereyağını eritip, kırmızıbiber ilave edin. Çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok: