Translate

31 Mayıs 2010 Pazartesi

İtalya' nın Sicilya Adası' nda üretilen ünlü bir şarap...

Marsala Şarabı,

İtalya’nın mafyasıyla ünlü bu sıcak adası, aslında son 10 seneye kadar önemli bir şarap merkezi sayılmazdı. Daha çok kurutulmuş üzümden yapılan tatlı beyaz şaraplarıyla, “Passito”larıyla ve alkolle güçlendirilmiş tatlı şarapları Marsala’ larıyla ünlüydü.   Marsala Sicilya’ nın batı bölgesinde yer alır. 1798’ de İtalyanların kendi şaraplarını, İngiltere’ ye tanıtmak için üretilmiştir ve yine İngiltere’ye taşınması sırasında içine brandy eklenerek kuvvetlendirilmiştir. Günümüzde İtalyanlar yemeklerinde Marsala’ yı kullanırlar. Marsala yemek öncesi ve ilk yemekle birlikte servis edilir. Günümüzde parmesan, gorgonzola, roquefort gibi peynirlerle servis edilir.

Marsala Şarabı, Sicilya' nın batısında üretimektedir. Mayalanacak şıra, fıçılara doldurularak güneşe bırakılır. Üzüm cinsi, toprak ve iklim benzeri etkenler şarabı farklı bir tada ulaştırmıştır.

Hiç yorum yok: