Malzemeler;
1/2 kg. mısır unu, 1 çay bardağı fırınlı mısır unu, 5-6 yaprak pırasa sapı (yeşil kısmı), 1 kase ayıklanmış hamsi, 1 bağ yeşil soğan, karabiber, 1 yumurta, sıvı yağ, tuz.
Yapılışı;
Ayıklanan sebzeler incecik doğranır. Mısır unu, yumurta, karabiber, yarım çay bardağı sıvı yağ ve sıcak su ile hamsiler de ilave edilerek yoğrulur. Tavada incecik döşenerek kızartılır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
12 adet hamsi
1 su bardağı beyaz peynir
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 adet yumurtanın beyazı
1 su bardağı beyaz peynir
1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
2 adet yumurtanın beyazı
Hamuru İçin;
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım paket yaş maya
Alabildiği kadar un
1 tutam tuz
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağı
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım paket yaş maya
Alabildiği kadar un
1 tutam tuz
Hamsilerin kılçıklarını çıkarıp, karabiber ve tuzda bekletin. Peyniri yumurta ve dereotuyla karıştırıp, bekletin. 1 bardak ılık süte yaş maya ve toz şekeri ilave edin. Şeker eriyene kadar tüm malzemeyi karıştırın, sonra da yoğurma kabına alın. Sıvıyağ, yoğurt, tuz ve alabildiği kadar un ekleyip, yumuşak bir hamur tutun. Mayalanması için 40 dakika bekletin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak açın. İçine hamsiyi veya hazırladığınız peynirli karışımı uzunlamasına koyup uçlarını elinizle bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 20 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün, 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahın üzerinde elinizle yuvarlayarak açın. İçine hamsiyi veya hazırladığınız peynirli karışımı uzunlamasına koyup uçlarını elinizle bastırın. Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizip 20 dakika bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürün, 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder