Sushi Nori (Yaprak yosun). Sushi' nin sarıldığı yosun yaprağının (Nori) koyu renkli hatta siyah olanları makbuldür ve kurumadan servis yapılması gerekir. Nori genellikle 20 X 20 cm boyutlarındadır.
Suşi yapımı;
Malzemeler:
Nori (Yosun)
Su-Meshi (Suşi pirinci)
Bambu Mat (Hasır Amerikan Servis)
Surumi (Yengeç ) Çubukları
Uzunlamasına dilimlenmiş Salatalık
Su ve Sirke dolu Bir Kase
Soya Sosu, Wasabi ve Gari (Zencefil Turşusu)
Nori (Yosun)
Su-Meshi (Suşi pirinci)
Bambu Mat (Hasır Amerikan Servis)
Surumi (Yengeç ) Çubukları
Uzunlamasına dilimlenmiş Salatalık
Su ve Sirke dolu Bir Kase
Soya Sosu, Wasabi ve Gari (Zencefil Turşusu)
1 su bardağı pirinci süzgece koyup soğuk suda yıkayın ve iyice süzün.Kapağı kağalı olarak, 30 dk çeyrek su bardağı suda dinlendirin.Ardından harlı ateşte kaynatın.Kaynamaya başladığında, bekletmeden ocağın altını kısın.2 dakika da, kapağı kapalı olarak pişirin.Ateşten aldıktan sonra yine kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakın.Ortalama 15 dk bekleyin.Dinlenmiş pirinçleri cam bir kaba aktarın ve pirinçleri ezmemeye dikkat ederek bir çatalla havalandırın. Ayrı bir tencerede, kısık ateşte 2 çorba kaşığı sirke, (Rice Vinegar) 1 çorba kaşığı şeker ve bir tatlı kaşığı tuzu, şeker iyice eriyinceye kadar karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş pilavın üzerine dökün.Tekrar havalandırarak karıştırın. Cam kabın üzerine pamuklu bir bez örtün ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder