Translate

6 Ekim 2009 Salı

Tunceli yöresine özgü, "sac sırımı" da denilen bir hamur yemeği...

Sir (Sac sırımı),


Tunceli'nin yöresel yemekleri arasında Zerefet (Babiko-Babuko-Pargaç), Sirekurt, Sirepati, Keşkek, Kavut, Patila unlu yemeklerine örnek verilebilir. Yöreye özgü bitki ve sebze yemeklerinden, Gulik Yemeği, Mantar Yemeği, Döğme Çorbası, yarmadan yapılan ‘malhuta çorbası’, Döğme Pilavı, Şorbik(düğün yemeği), Gulik Çorbası, Guriz Yemeği ile kurutulmuş sebze yemekleri sayılabilir. Geleneksel yöresel tatlılar arasında Helva, Dut Tatlısı, Aşure, Pancar tatlısı, Kabak Tatlısı, Heside (sulandırılmış Dut pekmezi, un ve tereyağı) ile baklava yer almaktadır.




Hiç yorum yok: