Kalacuş,
Yağ, yoğurt, soğan ve doğranmış ekmekle yapılan çorba.
Tirit, et suyuna kızartılmış veya bayat ekmek konularak yapılan yemek.
Malzemeler;
1 adet bayat ekmek,
Yarım paket margarin,
3 Bardak su,
250 gr. yoğurt,
1 baş kuru soğan,
Yapılışı;
Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konulur.
Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Çalkalanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir. Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır. Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.
Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Çalkalanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir. Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır. Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder