Translate

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Bingöl yöresine özgü, pekmezle yapılan bir hamur tatlısı...

Şilki, 

Malzeme;
1 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı su

Yapılışı;
1 çay bardağı ılık suda mayayı eritin. 10 dakika bekletip yumurtayı ilave ederek karıştırın. Unu derin bir kaba alıp mayalı karışımı ekleyin. Lokma hamuru kıvamında sıvı bir hamur elde edecek kadar ılık su ilave ederek iyice karıştırın. 

Teflon tavayı veya sacı ısıtın. Hamurdan bir kepçe alıp tavaya boşaltarak yayın. Krep şeklinde iki taraflı pişirin. Krepleri dilediğiniz şekilde keserek bir tepsiye yerleştirin. Tereyağını bir tavada kızdırıp kreplerin üzerine gezdirin. Su ve pekmezi karıştırıp şerbeti hazırlayın. Kreplerin üzerine gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok: