Translate

23 Ağustos 2010 Pazartesi

Hatay yöresine özgü su muhallebisi...

Haytalla,
Gaziantep ve Hatay yöresine özgü, bir tür su muhallebisi .
 
Malzemeler;
1 su bardağı buğday nişastası, 3 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
 
Şerbeti için; 1,5 su bardağı  su, 1  su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı gül suyu
 
Süslemek için; Nar Taneleri

Yapılışı;
Derin bir tencerede,  süt, su, pudra şekeri ve nişasta karıştırılıp iyice eritilir. Harlı ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırılır ve kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirilir. Orta boy derince bir kalıp hafifçe soğuk su ile ıslatılır ve pişen nişastalı muhallebi içine dökülerek soğumaya bırakılır.
 
Muhallebi soğurken 1,5 su bardağı suya, 1 su bardağı  şeker ilave edilerek şeker eriyene kadar kaynatılır ve soğutulur. İçine  gül suyu ilave edilerek şerbet hazırlanır. Hazırlanan şerbetten 2 su bardağı  iyice soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür. Muhallebi orta büyüklükte küpler halinde kesilir. Kaselere konulur ve üzerine şerbetinden eklenerek ve nar taneleri ile süslenerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: