Gaziantep ve Hatay yöresine özgü, bir tür su muhallebisi .
Malzemeler;
1 su bardağı buğday nişastası, 3 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için; 1,5 su bardağı su, 1 su bardağı şeker, 1 yemek kaşığı gül suyu
Süslemek için; Nar Taneleri
Yapılışı;
Derin bir tencerede, süt, su, pudra şekeri ve nişasta karıştırılıp iyice eritilir. Harlı ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırılır ve kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirilir. Orta boy derince bir kalıp hafifçe soğuk su ile ıslatılır ve pişen nişastalı muhallebi içine dökülerek soğumaya bırakılır.
Muhallebi soğurken 1,5 su bardağı suya, 1 su bardağı şeker ilave edilerek şeker eriyene kadar kaynatılır ve soğutulur. İçine gül suyu ilave edilerek şerbet hazırlanır. Hazırlanan şerbetten 2 su bardağı iyice soğumuş olan muhallebinin üzerine dökülür. Muhallebi orta büyüklükte küpler halinde kesilir. Kaselere konulur ve üzerine şerbetinden eklenerek ve nar taneleri ile süslenerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder