Translate

25 Ağustos 2010 Çarşamba

Hatay yöresine özgü kıymalı bir börek...

Semirsek-Sembüsek,

Malzemeler: 2 adet ekmek hamuru + zeytinyağı- yarım kg kıyma- 1 adet soğan- 2 adet domates- 4 adet sivri biber-1 demet maydanoz- 1 çorba kaşığı salça- tuz ve karabiber.

Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı.

Hazırlanışı: Bütün sebzeleri incecik doğrayıp, kıyma, salça, tuz ve karabiberle birlikte yoğurun. Ekmek hamurunu yağlayıp, mandalina iriliğinde bezeler koparın. Tabak büyüklüğünde açıp, bir yarısına kıymalı kıymalı malzemeden koyun. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Orta ısılı fırında pişirin.

Hiç yorum yok: