Translate

23 Ağustos 2009 Pazar

Diyarbakır yöresine özgü, bir tür bulgurlu köfte...

Nardan Aşı,


Malzemeler:
500 gr yağsız kıyma
3 adet soğan
1 bardak ince bulgur
1 çor.kaş.kuru Reyhan
1 tatlı kaş.kırmızı pul biber
4 çor.kaş.margarin
1 çor.kaş.dolusu karışık domates, biber salçası
1 su bar. nar ekşisi
Tuz, karabiber

Yapılışı:
Kıymayı bir kaba koyun. Bulgur, 1 soğan rendesi, tuz, karabiber, Reyhan, pul biberin yarısı ile yoğurarak köfte harcı hazırlayın. Fındık büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın. Tavada yağı eritin. 2 soğanı ince kıyın. Pembeleşene kadar kavurun, kalan biberi ve salçayı koyun. 5 bardak su ilave edin, tuzunu koyun. Kaynayınca köfteleri ve nar ekşisini ekleyin. Yaklaşık yarım saat pişirin. Sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok: