Translate

18 Mayıs 2010 Salı

Ankara yöresine özgü, kıymalı bir börek cinsi ...

Entekke Böreği, Ankara.

Kullanılacak Malzemeler;
Un 1 kg.Yumurta 1 adet - Süt 1/2 su bardağı  - Kıyma 1/2 kg. - Hamur mayası Yeteri kadar - Maydanoz 1/2 demet - Yoğurt 3 çorba kaşığı - Biber 1 tatlı kaşığı - Margarin 1/2 paket - Tuz Yeteri kadar - Sıvıyağ 1 fincan - Sıvıyağ 2 su bardağı

Hazırlanışı;
Maya ılık süt içinde eritilir. Un, yoğurt, margarin, sıvı yağ, yumurta, mayave tuz ile karıştırılır, kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır, iyice yoğrulur, mayalanıncaya kadar bekletilir. Kıyma kuru kuru kavrulur, sulanınca bırakılır, ince kıyılmış maydanoz, tuz, biber konur. Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır, mermere un serpilir, hamur üzerinde yassıtılır. Arasına kıyma konup kenarları yapıştırılır. Kızgın yağda tava sallanarak pişirilir.

Hiç yorum yok: