Translate

22 Ağustos 2010 Pazar

İspanya' ya özgü küçük meze tabağı...

Tapas,

İspanya´da sıkça yapılan ve tüketilen bir Tapas örneği,






Biber ve sarmısak soslu Karides (gambas al pil pil);
Malzemeler:
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak, ezilmiş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
yarım kilo orta boy karides, kabukları ve içi temizlenmiş
1-2 yemek kaşığı limon suyu
tuz ve taze öğütülmüş karabiber
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

Yapılışı;
Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarmısak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun. Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin. Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın.
Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok: