İspanya´da sıkça yapılan ve tüketilen bir Tapas örneği,
4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
4 diş sarmısak, ezilmiş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
yarım kilo orta boy karides, kabukları ve içi temizlenmiş
1-2 yemek kaşığı limon suyu
tuz ve taze öğütülmüş karabiber
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
4 diş sarmısak, ezilmiş
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
yarım kilo orta boy karides, kabukları ve içi temizlenmiş
1-2 yemek kaşığı limon suyu
tuz ve taze öğütülmüş karabiber
2 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
Yapılışı;
Küçük boy metal bir tavada orta ateşte yağı kızdırın ve içine sarmısak, pul biber ve toz biberi ekleyip 1 dakika kavurun. Isıyı artırıp karidesleri ve limon suyunu ekleyin. Karidesler pişip, sos her yanına bulaşana kadar 3 dakika çevirerek pişirin. Tuzu ve karabiberi ekleyin. Tavayı ocaktan alın ve maydanozu serpip hafifçe karıştırın.
Sıcak servis yapın. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder