Koyun ırklarının da bölgelere göre değişir.Genelde Anadolu' nun iç kısımlarında yağlı kuyruklular, denize yakın bölgelerde ince kuyruklular yaygındır. Yağlı kuyruklu koyunlar ne kadar iyi beslenirse kuyrukları o kadar büyür. Koyun, yemin bol olduğu dönemlerde kuyruğunda yağ depolar. Yemin yetersiz olduğu kış dönemlerinde bu yağı harcayarak yaşamını sürdürür.
Koyun Irkları;
Acıpayam, Asaf,
Dağlıç, Dumba, Dağlıçimroz,
Ege Koyunu
Gökçeada Koyunu (İmroz),
Hemşin koyunu, Herik koyunu,
İvesi,
Karakaş, Karayaka, Karakul,
Kıvırcık,
Mor Karaman (Ak, Mor),
Malya,
Merinos (Karacabey, Konya),
Menemen,
Ödemiş koyunu,
Ramlıç,
Sakız, Sönmez,
Tahirova koyunu,
Tuj,
Türkgeldi,
Koyun Irkları;
Acıpayam, Asaf,
Dağlıç, Dumba, Dağlıçimroz,
Ege Koyunu
Gökçeada Koyunu (İmroz),
Hemşin koyunu, Herik koyunu,
İvesi,
Karakaş, Karayaka, Karakul,
Kıvırcık,
Mor Karaman (Ak, Mor),
Malya,
Merinos (Karacabey, Konya),
Menemen,
Ödemiş koyunu,
Ramlıç,
Sakız, Sönmez,
Tahirova koyunu,
Tuj,
Türkgeldi,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder