Translate

14 Haziran 2010 Pazartesi

Bulgurun kıyılmış et ve soğanla yoğrulmasıyla hazırlanan ve şişe alınarak ateşte pişirilen köfte...

Oruk Kebabı,
Oruk kebabı, Kilis ve Hatay yöresine ait lezzetli bir yöresel yemektir. 

Oruk kebabı tarifi;

Malzemeleri;
500 gram orta yağı kıyma, 1 adet orta boy kuru soğan,
1 adet yumurta,
1 çay bardağı haşlanmış köftelik bulgur,
Damak tadınıza göre nane, tuz ve karabiber,

Sos için;
3 adet orta boy domates, 
1 çay kaşığı kekik, 
1 diş sarımsak  

Yapılışı;
Soğanı rendeleyip tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun. Köfte harcından parçalar koparıp elinizi ıslatıp şişe geçirin. Izgara veya mangalda iki tarafını da pişirin. Sosu için domatesleri rendeleyip yağsız tavaya alın. Suyunu çekene kadar orta dereceli ateşte pişirin. Sarımsağın kabuğunu soyup incecik doğrayın. Ocaktan almadan önce sarımsak ve kekiği ekleyin. Şişten çıkardıktan sonra küçük parçalara bölün. Üzerinde domates sosu gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok: