Adana Kebabı - Çingene Kebabı - İlke kebabı - Ciğer Kebabı - Kesme / Hamur Çobası - Yüksük Çorbası - Düğün Çorbası - Mırmırık Çorbası (Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek /1 baş soğan /1'er çorba kaşığı katı yağ ve salça /1 adet limon suyu /1,5 lt. et suyu /kırmızıbiber /tuz, Hazırlanışı; Mercimeği et suyunda kaynatarak pişirin. Küp küp doğranmış soğanı, yağ ve salça ile kavurun. Bunu et suyunun içine bir limon suyu ile birlikte boca edip 5 dakika kaynatın. Çorbanız hazır. Afiyet olsun.)
İçli köfte-Çiğ köfte- Sarımsaklı Köfte- Şırdan Dolması-Karın Dolması-Ispanaklı veya Etli Kömbe-Sülüm - İhbeyşi - Dul avrat çorbası -Dilme - Fellah Köftesi-Babagannuç(Babahannuş) - Lepe - Bartefit - Mercimekli Ispanak aşı-Kabak Çintmesi-Kıkırdak mantısı-Ekşili Topalak- Şalgam Suyu-Aşlama-Ayran-Kaynar-Nar ekşisi-Taş Kadayıf-Karakuş Tatlısı-Nemse Tatlısı-Halka Tatlısı-Bici-bici
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder