Translate

3 Eylül 2009 Perşembe

Adana yöresine özgü geleneksel yemekler, yiyecekler ve içecekler...

Adana yöresi, çok eski tarihlerden günümüze kadar gelen birikimlerin sonucunda zengin bir kültüre sahiptir. Çukurova'nın yıllarca hayat verdiği Adana, Hitit kültürü dahil olmak üzere bir çok kültürün birikimi ile günümüzdeki halini almıştır.

Adana Kebabı - Çingene Kebabı - İlke kebabı - Ciğer Kebabı - Kesme / Hamur Çobası - Yüksük Çorbası - Düğün Çorbası - Mırmırık Çorbası (Malzemeler: 1 su bardağı yeşil mercimek /1 baş soğan /1'er çorba kaşığı katı yağ ve salça /1 adet limon suyu /1,5 lt. et suyu /kırmızıbiber /tuz, Hazırlanışı; Mercimeği et suyunda kaynatarak pişirin. Küp küp doğranmış soğanı, yağ ve salça ile kavurun. Bunu et suyunun içine bir limon suyu ile birlikte boca edip 5 dakika kaynatın. Çorbanız hazır. Afiyet olsun.)


İçli köfte-Çiğ köfte- Sarımsaklı Köfte- Şırdan Dolması-Karın Dolması-Ispanaklı veya Etli Kömbe-Sülüm - İhbeyşi - Dul avrat çorbası -Dilme - Fellah Köftesi-Babagannuç(Babahannuş) - Lepe - Bartefit - Mercimekli Ispanak aşı-Kabak Çintmesi-Kıkırdak mantısı-Ekşili Topalak- Şalgam Suyu-Aşlama-Ayran-Kaynar-Nar ekşisi-Taş Kadayıf-Karakuş Tatlısı-Nemse Tatlısı-Halka Tatlısı-Bici-bici

Hiç yorum yok: