Çorbalar;
Mantı Çorbası, Tatlı Çorbası, Un Herlesi Çorbası, Gavut Çorbası, Yavan Çorbası, Doduk Çorbası, Fırfır Çorbası, Dırma Çorbası, Gendime Çorbası, Erişte Çorbası, Arpa Yarması Çorbası, Zuluflu Çorbası, Sebze.
Et ve Diğer Yemekleri;
Pağla Denlisi, Borani, Lemis, Fıtfıt Haşılı, Patates Kavurması, Muhla, Yergök Dolması, Sütlü Haşıl, Evelik Dolması, Kalem Dolması, Lor Dolması, Ekşili Dolma, Ekmek Aşı, Çırtma Fasulye, Kaygana, Kete, Pancar Kavurması, Pişi, Tava Lemisi, Zırıhta, Lahana Dolması, Yalancı Dolma, Güveç, Su Böreği, Paparna, Toğala Kuymağı, Tuhala, Hıngel, Galıya, Karın Kaymağı, Siron-Ziron(Un, tuz, su, süzme, tereyağı, ceviz.), Lemis(Un, tuz, ıspanak, pazı, patates, lor, maydanoz, yumurta, tereyağı.).
Tatlılar;
Erişte Tatlısı, Asude Kuymağı, Kara Helva, Burma, Tel Helvası, Lalanga, Aşure, Cevizli Börek, Musta Tatlısı, Fışkıl Tatlısı, Sütlaç, Herle, Köme, Gaysefe, Tel Kadayıf.
1 yorum:
Çok farklı ve güzel paylaşımlarınız var.Konteynir firması olarak blogunuzu hep takip ediyoruz, başarılar dileriz.
Yorum Gönder