Malzemeler: Kuru soğan 2 baş veya Taze soğan 1/2 bağ, Çökelek veya beyaz peynir, Domates 2 adet, Tuz, Taze biber 2 adet, Maydanoz 1/2 demet.
Yapılışı:
Ekseriya ikindi yemeğidir. Bir tabak içine bir iki soğan veya taze soğan doğranır. Tuzla oğularak acısı giderilir, üzerine bir kaç domates ve iki taze biber, maydanoz doğrandıktan sonra üzerine bol çökelek veya beyaz peynir konur. Arzu edildiği kadar yağ dökülerek iyice karıştırılır, bazen peynir ve çökelek yerine katı yoğurt da konabilir.
Bir başka tarif:
Malzemeler: (6 kişilik) 2 soğan(taze soğan), 2 domates, 1 salatalık, 2 sivribiber, Yarım demet maydanoz, Yarım demet taze nane, 50 gr çökelek, Sızma zeytinyağı, Tuz,
Hazırlanışı:
Soğanları soyun kıyın. Üzerine tuz serpip elinizle iyice ovun. Domates ve salatalıkları soyup küçük doğrayın. Sivribiberler, maydanoz ve naneyi ekleyip kıyın. Sebze ve otları bir kaseye alıp harmanlayın. Üzerine çökelek peynirini serpin. Zeytinyağı ve tuzla tatlandırıp servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder