Translate

8 Haziran 2010 Salı

Afyonkarahisar iline ait yemekler...

Afyon Salatası (Haşhaş bitkisinin yeşil yaprağından yapılır), 
Ağzıaçık (Bir hamur yemeği),
Buğday kavurması (Kavurgaç),
Cızdırma,  Cücü,
Çullama köfte,
Göce köftesi,
Gölle (Buğday haşlaması),
Haşaşlı Yaprak sarması
İlibada dolması,
Kavut (Şekerli kavurgaç unu), Keşkek,
Mercimekli Bükme , Miyane çorbası,
Nohut çöreği,
Paçık, Patlıcan pilakisi,

Sakala çarpan çorba (mercimek ve hamurla yapılan çorba), Sırtsırta,
Şakşuka, Şepit,
Velense hamuraşı,
Zürbiye (Soğan yemeği), 



Tatlılar;
Ağız, 
Erişte baklavası, 
Fırma baklavası, 
Haşhaş helvası, Höşmerim, 
İncir dolması,
Kaymaklı lokum, Kedi külümbe, Kurabiye, 
Muhallebi,
Palize, Pandispanya,
Saksağan beyni,
Yepinti,

Hiç yorum yok: