Translate

7 Haziran 2010 Pazartesi

Kandaki şeker oranı...

Glisemi,  
Kan Şekeri,
Glükoz organizmanın ana yakıtı olarak kabul edilir. Asıl olarak iki çıkış kaynağı var. Glükoz, vücut tarafından ya yedek yağ depolanmasından sentez edilir ya da glusid metabolizması sonucu ortaya çıkar. Her iki durumda da glükoz glikojen formunda kana karışır. İşte bu sayede kan şekeri kanda mevcut glükoz miktarını belirler.

Evrensel meyve, elma, sert kabuğunun altında kendini koru­yan yapısıyla kıtır kıtır yenen bir meyvedir. Bilim adamları el­manın yararlarını kanıtladılar: Kolesterolü ve tansiyonu düşü­rür. Her zaman belli oranda tüketmek anti-aging etkinlik sağlar; kandaki glisemi oranını düzenler (kandaki şeker oranı) ve diya­betten hızlandırdığı erken yaşlanmayı engeller. Şimdi kanser karşısında nasıl kesin sonuç vereceğini biliyorsunuz, şeker ora­nını düşürerek ve uzun süre yaşayarak. Bağışıklık sistemini güç­lendirir, her gün yemek çok iyidir.

Hiç yorum yok: