Translate

14 Haziran 2010 Pazartesi

Tarhana, bulgur yapmak için kullanılan, kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğday...

Göce,

Tarhana, bulgur yapmak için kullanılan kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğday.
Yarılmış ve kırılmış bulgurdan yapılan çorba.
Tarhana yapmak için hazırlanmış kaba un
Mısır kırmasından yapılan çorba
Tavşan yavrusu

Malzemeler;
Tereyağı, 
3 çorba kaşığı, 
Mısır tanesi,
1 su bardağı Tavuk suyu, 
8 su bardağı Süt, 
2 su bardağı Nişasta,
1 çorba kaşığı Yumurta sarısı, 
2 adet Yoğurt, 
2 çorba kaşığı Su, 
1 kase Tuz, 

Yapılışı;
Tereyağı' nı tencerede eritip mısırları ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin. 10-15 dakika ağır ateşte kaynatın. 

Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: