Tarhana, bulgur yapmak için kullanılan kabuğu soyulmuş ve kırılmış buğday.
Yarılmış ve kırılmış bulgurdan yapılan çorba.
Tarhana yapmak için hazırlanmış kaba un
Mısır kırmasından yapılan çorba
Tavşan yavrusu
Malzemeler;
Tereyağı,
3 çorba kaşığı,
Mısır tanesi,
1 su bardağı Tavuk suyu,
8 su bardağı Süt,
2 su bardağı Nişasta,
1 çorba kaşığı Yumurta sarısı,
2 adet Yoğurt,
2 çorba kaşığı Su,
1 kase Tuz,
Yapılışı;
Tereyağı' nı tencerede eritip mısırları ilave edin. 2-3 dakika kavurduktan sonra süt ve tavuk suyunu ilave edin. 10-15 dakika ağır ateşte kaynatın.
Terbiyesi için verilen malzemeleri bir kasede iyice karıştırıp çorbaya ilave edin. Bir taşım daha kaynattıktan sonra servis kaselerine boşaltıp sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder